dimarts, 22 de juny del 2010

Dieta depurativa: les claus principals

Ara que per fi ja ha arribat el bon temps és el moment ideal per a eliminar del nostre organisme les toxines que hem anat acumulant al llarg de l’any. Les dietes desintoxicants poden adoptar múltiples formes, però generalment totes es basen en potenciar una serie de factors que afavoreixen la desintoxicació de l’organisme i que eliminen el que la dificulta.

Factors positius:

- Augmentar el consum de fibra (fruites, verdures, llegums, cereals integrals…) per a impedir que les toxines s’adhereixin a les parets de l’intestí gros i, d’aquesta manera, poder eliminar-les més fàcilment. A més, les fruites i verdures, al ser pobres en sodi i molt riques en potassi, tenen un enorme poder diürètic.
- Beure com a mínim 2 litres d’aigua diaris
- Escollir làctics descremats
- Substituir la sal i el sucre per a espècies i mel
- Cuinar els aliments d’una manera senzilla: al vapor, bullit, a la planxa…
- Intentar menjar menys quantitat i realitzar més àpats al llarg del dia per a poder afavorir la digestió.


 
Factors negatius:

- No ingerir estimulants (cafè, refrescs de cola…) ni begudes alcohòliques.
- Evita els aliments rics en greixos, els precuinats i, en general, tots els que continguin additius, conservants i colorants. De fet, si és possible, seria aconsellable que ens alimentéssim d’aliments d’origen biològic.

Per: Laura Lorca Lombana (Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada