dimarts, 27 de juliol del 2010

La mel, dolçor terapèutica

La mel és un aliment que proporciona energia a l’organisme, és rica en ferro i zinc i conté enzims que eviten el desenvolupament de bacteris i fongs. A més, en medecina natural és valorada ja que actua com a tònic general, posseeix un efecte relaxant i alleuja els símptomes del refredat.



Insomni i estrés: la mel té una acció sedant ideal per als que pateixen aquests problemes. Aquest efecte s’accentua encara més quan es combina amb aliments rics en calci. La mel de flor de taronger és una de les varietats més indicades per a relaxar el cos.


Pell: la mel pot ser utilitzada per a preparar nombroses mascaretes, i combinada amb altres aliments compleix diferents funcions:
- Mel i llimona: ideal per a netejar el cutis i equilibrar els nivells de grasses naturals de la pell.
- Mel i ou: excel•lent combinació per a la pell seca. Una cullerada de mel i un ou ajuden a humitejar la pell deshidratada i seca.
- Mel i argila: un exfol•liant per a qualsevol tipus de pell. A més, nodreix el cutis i ajuda a netejar-lo. Generalment es prepara amb més argila que mel per tal que s’adhereixi a la pell sense problema.


Cicatrius: pel seu contingut en glicerina serveix per a que la pell cicatritzi gradualment. És molt beneficiosa si es barreja amb oli de fetge de bacallà i s’aplica sobre la zona afectada.


Així doncs, com hem vist, a més d’endolcir-nos la vida, la mel té virtuts nutritives i qualitats terapèutiques molt importants que la converteixen en un aliment essencial per al tractament de malalties i per a l’embelliment de la pell.