La Stevia és una planta del nord est de Paraguai. El seu cultiu s’ha extès fins al sud del Brasil, i a l’Argentina principalment a la província de Misiones i Chaco. Actualment es cultiva de manera intensiva al Japó i a la Xina. També anomenada Hierba Dulce, les seves fulles són 10 o 15 vegades més dolces que el sucre de aula.
Hi ha consumidors que han de controlar la ingesta de sucres per problemes de salut o bé desitgen controlar el seu pes (persones que desitgen restringir el consum de calories). L’extracte concentrat líquid d’aquesta planta és ideal en aquests casos ja que no és metabolitzat per l’organisme, el que vol dir que no conté calories.
Si bé no hi ha conclusions científiques determinants (degut a la falta d’investigacions en productes naturals), la Stevia tindria les següents propietats:
- Regula els nivells de sucre en sang (excel·lent per a diabètics)
- Reguladora de la pressió arterial – Hipotensora
- Prevenció de caries i malalties de les genives (a Paraguai s’utilitza, sense refinar, naturalment com a bactericida inhibint el creixement de bacteris, sobretot els que produeixen les caries i els problemes de les genives, també s’utilitza per alleujar el problema del coll irritat i de les genives sagnants)
- Prevenció de refredats i grips
- Com a substitut de l’excessiu consum de sucre en els nens
- Excel·lent ajuda per a perdre pes (ja que no conté calories, produeix un efecte ansiolític i redueix el desig pel dolç i per les grasses. Per a aquesta finalitat, s’ha de prendre una cullerada de cafè de l’extracte líquid de Stevia diluïda amb aigua mitja hora abans dels àpats principals)
- Es por utilitzar per a cuinar (a diferència dels edulcorants químics, ja que és molt estable a altes temperatures. Por utilitzar-se per a elaborar melmelades, compotes, pastissos, pa, etc)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada